×
Home Nieuws Livescore

Ilkay Gündogan spreekt supporters toe over huidskleur enquête.

Ilkay Gündogan spreekt supporters toe over huidskleur enquête.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 14 juni 2024 08:16 uur

Ilkay Gündogan heeft zich persoonlijk tot de supporters van het Duitse nationale voetbalteam gericht in een open brief gepubliceerd door Bild. Als aanvoerder van Die Mannschaft heeft Gündogan gereageerd op de recente ophef in Duitsland rondom een omstreden enquête waarin werd gevraagd naar de huidskleur van de spelers. De middenvelder benadrukte in zijn brief het belang van respect, diversiteit en gelijkheid binnen het voetbal en riep op tot eenheid en solidariteit onder de fans.

Gündogan sprak zijn teleurstelling uit over de controverse die is ontstaan na de publicatie van de bewuste enquête. Hij benadrukte dat het niet zou mogen uitmaken welke huidskleur een speler heeft, maar dat het juist de prestaties op het veld en de passie voor het spel zijn die zouden moeten worden gewaardeerd. Als speler van een multicultureel team weet Gündogan als geen ander hoe belangrijk het is om diversiteit te omarmen en respect te tonen voor ieders achtergrond.

De Duitse international riep de supporters op om samen te komen en zich te verenigen achter het nationale team, ongeacht afkomst, huidskleur of achtergrond. Hij benadrukte dat voetbal een universele taal is die mensen van verschillende culturen en nationaliteiten verbindt en dat het belangrijk is om deze eenheid te koesteren. Gündogan sloot zijn brief af met de boodschap dat alleen door samen te werken en elkaar te respecteren, het Duitse voetbal succesvol kan zijn en de fans trots kunnen zijn op hun team.