×
Home Nieuws Livescore

Spelers FC Utrecht balen van ontslag Silberbauer en zijn vastberaden om te vlammen tegen Feyenoord!

Spelers FC Utrecht balen van ontslag Silberbauer en zijn vastberaden om te vlammen tegen Feyenoord!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 07:32 uur

Het vertrek van Michael Silberbauer heeft een diepe indruk achtergelaten op de spelers van FC Utrecht. Verdedigers Mark van der Maarel en Mike van der Hoorn zijn teleurgesteld over de situatie. Aankomende zondag krijgen de Domstedelingen de kans om zich te herpakken onder leiding van interim-trainer Rob Penders, wanneer landskampioen Feyenoord om 12.15 uur te gast is in De Galgenwaard.

"Op dit moment staan we op een plek waar we absoluut niet willen staan. Niemand van ons wil zich bevinden op deze positie. Het gevoel om alles te geven tegen Feyenoord leeft sterk binnen de groep. We willen echt schitteren", aldus Van der Maarel in een interview met De Telegraaf. Utrecht staat momenteel op een teleurstellende zestiende plaats na drie gespeelde wedstrijden.

De ervaren verdediger blikt terug op een turbulente week, waarin Silberbauer te horen kreeg dat hij moest vertrekken van de clubleiding. "Je hebt te maken met menselijke aspecten. Als je daar naar kijkt, is zoiets altijd vervelend. De relatie tussen trainer en spelers was goed, maar uiteindelijk draait het in de topsport ook om prestaties. Op basis daarvan heeft de club een beslissing genomen. Het is jammer en niemand had dit voor het seizoen gewild", vervolgt de routinier.

Ook zijn collega-verdediger, Van der Hoorn, voelt zich naar bij het ontslag van Silberbauer. "Het zou wel erg kil zijn als het je helemaal niets doet. We weten allemaal dat Michael als speler veel heeft betekend voor deze club. Als trainer heeft hij altijd zijn uiterste best gedaan om hier te slagen." Van der Maarel geeft aan dat na enkele gesprekken de focus al snel weer op Feyenoord is gericht. Dat is nu het enige wat we moeten doen. We moeten gewoon presteren."