×
Home Nieuws Livescore

Peter Bosz onthult geheim wapen: Jerdy Schouten als verdediger in de Champions League!

Peter Bosz onthult geheim wapen: Jerdy Schouten als verdediger in de Champions League!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 00:00 uur

Peter Bosz is enorm tevreden met het gewaagde experiment dat hij heeft uitgevoerd met Jerdy Schouten. De coach van PSV heeft de middenvelder dit seizoen een centrale positie achterin gegeven en dat blijkt een groot succes te zijn.

Bosz heeft een fantastische week achter de rug met PSV. Op woensdag wist het team zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League en op zaterdag veroverden ze de koppositie in de Eredivisie na een overtuigende 0-4 overwinning op RKC. Na afloop sprak de trainer met ESPN over zijn nieuwe aanwinst in de verdediging. "We wisten al dat hij goed kon voetballen, maar hij heeft ook laten zien dat hij verdedigend zijn mannetje staat", aldus Bosz. "Ik durf hem zelfs in het centrum op te stellen tegen Arsenal in de Champions League."

De trainer is vol lof over Schouten, die overkwam van Bologna, en prijst zijn intelligentie. "Daarnaast is hij ook nog eens snel en fysiek sterk. In Italië heeft hij als middenvelder ook regelmatig verdedigende taken gehad", voegt Bosz toe. Hij had echter gemengde gevoelens over de wedstrijd tegen RKC. "In de eerste helft was ik zeker niet geïrriteerd. Maar als goede voetballers niet alles perfect doen, heb ik daar wel een mening over."