×
Home Nieuws Livescore

Twijfel over Lewandowski's deelname aan Oranje-Polen duel

Twijfel over Lewandowski's deelname aan Oranje-Polen duel
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 12 juni 2024 13:08 uur

Het lijkt er sterk op dat de Poolse topspits Robert Lewandowski zondag niet zal spelen wanneer het Nederlands elftal en Polen elkaar treffen op het EK. Ondanks deze aanwijzingen houdt bondscoach Ronald Koeman echter nog een kleine slag om de arm. De berichtgeving over de fysieke gesteldheid van Lewandowski lijkt Koeman niet volledig te overtuigen.

De afwezigheid van Lewandowski zou een flinke aderlating zijn voor het Poolse team, aangezien de aanvaller bekend staat om zijn doelpunten en leiderschap op het veld. Zijn aanwezigheid kan een wedstrijd volledig doen kantelen en het gemis ervan zou zeker voelbaar zijn voor de Polen.

Voor Oranje kan het ontbreken van Lewandowski daarentegen als een voordeel worden gezien. De Nederlandse verdediging zal wellicht minder onder druk komen te staan zonder de constante dreiging van de Poolse spits. Toch blijft het afwachten of Koeman zijn strategie zal aanpassen op basis van de mogelijke afwezigheid van Lewandowski.

Kortom, de onzekerheid rondom de deelname van Robert Lewandowski aan de wedstrijd tussen Nederland en Polen zorgt voor de nodige speculatie en spanning voorafgaand aan het EK-duel. Zal de sterspeler fit genoeg zijn om te spelen, of zal hij vanaf de zijlijn moeten toekijken hoe zijn team het opneemt tegen Oranje? De antwoorden zullen pas zondag onthuld worden op het voetbalveld.