×
Home Nieuws Livescore

Koeman: De Jong medeverantwoordelijk voor EK-missie door enkelprobleem.

Koeman: De Jong medeverantwoordelijk voor EK-missie door enkelprobleem.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 12 juni 2024 11:56 uur

Ronald Koeman heeft aangegeven dat Frenkie de Jong deels zelf verantwoordelijk is voor het feit dat hij het EK moet missen. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft persoonlijk met de 27-jarige middenvelder gesproken over zijn enkelproblemen. De Jong zal niet deelnemen aan het Europees Kampioenschap vanwege zijn blessure, wat een flinke tegenvaller is voor zowel de speler als het team.

Koeman benadrukte dat het belangrijk is dat spelers goed voor zichzelf zorgen en tijdig aan de bel trekken bij fysieke ongemakken. De bondscoach heeft begrip voor De Jong's situatie, maar benadrukt dat het voorkomen van blessures ook een verantwoordelijkheid van de spelers zelf is. De middenvelder zal nu moeten focussen op zijn herstel en zich richten op het nieuwe seizoen.

De afwezigheid van Frenkie de Jong zal een aderlating zijn voor Oranje tijdens het EK. De talentvolle speler stond bekend als een belangrijke schakel in het team en zijn creativiteit en balbezit zullen gemist worden. Koeman zal nu op zoek moeten naar alternatieven om het gemis van De Jong op te vangen en het team zo goed mogelijk voor te bereiden op het toernooi. De bondscoach hoopt dat De Jong snel en volledig zal herstellen, zodat hij weer snel zijn waardevolle bijdrage kan leveren aan het Nederlands elftal.