×
Home Nieuws Livescore

Koeman kiest Maatsen na afhaken De Jong en Koopmeiners.

Koeman kiest Maatsen na afhaken De Jong en Koopmeiners.
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 12 juni 2024 11:48 uur

Ronald Koeman heeft onthuld waarom hij besloot om Ian Maatsen op te nemen in de selectie van het Nederlands elftal. De jonge linkervleugelverdediger van Borussia Dortmund kreeg de kans om zich te bewijzen nadat Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners zich moesten terugtrekken vanwege blessures. Maatsen, die dinsdag in Wolfsburg aansloot bij de groep, staat te popelen om zijn debuut te maken in Oranje en zijn talent te tonen op het internationale podium.

De keuze van Koeman om Maatsen op te roepen komt niet als een verrassing gezien de indrukwekkende prestaties van de 20-jarige verdediger in de Bundesliga. Met zijn snelheid, techniek en tactisch inzicht heeft Maatsen laten zien dat hij klaar is voor de uitdaging om zich te meten met de beste spelers van Europa. Koeman is ervan overtuigd dat Maatsen een waardevolle toevoeging zal zijn aan het team en is benieuwd naar wat de jonge talentvolle speler kan brengen op het veld.

Hoewel het gemis van De Jong en Koopmeiners een tegenvaller is voor Oranje, biedt dit Maatsen de kans om zich te bewijzen en zijn stempel te drukken op het nationale team. De selectie van de jonge linkervleugelverdediger toont aan dat Koeman bereid is om talentvolle spelers een kans te geven en te vertrouwen op de nieuwe generatie. Met Maatsen in de gelederen hoopt Nederland op een succesvolle voortzetting van de kwalificatiewedstrijden en een sterke vertoning tijdens het komende internationale toernooi.