×
Home Nieuws Livescore

Hans van Breukelen begrijpt kritiek op Daley Blind niet

Hans van Breukelen begrijpt kritiek op Daley Blind niet
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 12 juni 2024 07:48 uur

Voormalig Nederlands doelman Hans van Breukelen heeft zijn verbazing geuit over de kritiek die Daley Blind ontvangt vanuit de Nederlandse media. Van Breukelen, die af en toe met onbegrip naar deze kritiek kijkt, vindt het opmerkelijk dat Blind zo onder vuur ligt. Daarnaast heeft de oud-keeper begrip voor de keuze van bondscoach Ronald Koeman om Georginio Wijnaldum op te stellen. Van Breukelen merkt op dat er wat betreft de kritiek op spelers en keuzes van coaches weinig lijkt te zijn veranderd in vergelijking met vroeger.

Van Breukelen, die zelf een succesvolle carrière als doelman heeft gehad, benadrukt het belang van steun en vertrouwen voor spelers in het Nederlands elftal. Hij vindt dat de media soms te snel oordelen en spelers te hard bekritiseren. Blind, die een belangrijke rol speelt in het nationale team, verdient volgens Van Breukelen meer waardering voor zijn bijdrage.

Wat betreft de keuze voor Wijnaldum, begrijpt Van Breukelen de beslissing van Koeman om de middenvelder een basisplaats te geven. Hij ziet de kwaliteiten van Wijnaldum en gelooft dat deze keuze het team ten goede zal komen. Van Breukelen hoopt dat de kritiek in de media niet ten koste zal gaan van het zelfvertrouwen van de spelers en dat zij zich kunnen focussen op het behalen van goede resultaten voor Oranje.