×
Home Nieuws Livescore

Valentijn Driessen noemt Koeman 'hypocriet' na sneer naar Barcelona.

Valentijn Driessen noemt Koeman 'hypocriet' na sneer naar Barcelona.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 11 juni 2024 23:16 uur

Voormalig FC Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft de nodige kritiek gekregen van sportjournalist Valentijn Driessen. De bondscoach van het Nederlands elftal uitte zijn ongenoegen over de manier waarop de Spaanse club met Frenkie de Jong is omgegaan. De Jong kampt met een enkelblessure en zal daardoor niet kunnen deelnemen aan het aankomende EK. Driessen noemt de sneer van Koeman richting Barcelona 'misplaatst' en beschuldigt de coach van hypocrisie.

Volgens Driessen had Koeman meer begrip moeten tonen richting FC Barcelona, gezien de omstandigheden rondom De Jong's blessure. De journalist benadrukt dat blessuregevoelige spelers zoals De Jong altijd een risico vormen, ongeacht de voorzorgsmaatregelen die een club neemt. Daarnaast wijst Driessen erop dat Koeman zelf in het verleden ook niet altijd even voorzichtig is geweest met spelers tijdens zijn trainerschap bij verschillende clubs.

De discussie tussen Koeman en Driessen zet de verhoudingen tussen de bondscoach en de media op scherp. De kritiek van Driessen lijkt voort te komen uit een bredere discussie over de verantwoordelijkheid van clubs ten opzichte van internationale spelers. Het is duidelijk dat de uitspraken van Koeman niet onopgemerkt voorbij zullen gaan en dat de discussie over blessurepreventie in het voetbal nog lang niet is uitgedoofd.