×
Home Nieuws Livescore

Southgate mogelijk laatste EK als bondscoach Engeland

Southgate mogelijk laatste EK als bondscoach Engeland
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 11 juni 2024 16:48 uur

Het lijkt erop dat Gareth Southgate zijn tijd als bondscoach van Engeland binnenkort zou kunnen afsluiten. Tijdens een interview met het Duitse BILD heeft de coach laten doorschemeren dat het Europees Kampioenschap wellicht zijn laatste avontuur zal zijn met The Three Lions. Na een succesvolle periode aan het roer van het nationale team, waarin hij Engeland naar de halve finales van het WK 2018 leidde en de Nations League derde plaats behaalde, lijkt Southgate te overwegen om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

De geruchten over het vertrek van Southgate hebben de voetbalwereld in rep en roer gezet. Met zijn tactische vernuft en vermogen om een hecht team te smeden, heeft de bondscoach indruk gemaakt op zowel spelers als fans. Zijn beslissing om mogelijk afscheid te nemen van Engeland na het EK komt dan ook als een verrassing voor velen.

Hoewel Southgate nog geen concrete plannen heeft onthuld voor zijn toekomst na Engeland, zullen de komende weken en het verloop van het EK ongetwijfeld in het teken staan van speculatie over zijn mogelijke opvolging. De Engelse voetbalfans zullen ongetwijfeld met gemengde gevoelens naar het EK kijken, wetende dat dit toernooi misschien wel het laatste kunstje van hun geliefde bondscoach zal zijn.