×
Home Nieuws Livescore

Wijnaldum verruilt PSG voor verrassende bestemming en herenigt met Liverpool-iconen!

Wijnaldum verruilt PSG voor verrassende bestemming en herenigt met Liverpool-iconen!
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 2 september 2023 23:08 uur

Georginio Wijnaldum verruilt zijn huidige club Paris Saint-Germain voor een nieuw avontuur in Saudi-Arabië. De middenvelder gaat spelen voor Al Ettifaq, een team dat wordt geleid door voormalig Liverpool-speler Jordan Henderson en gecoacht wordt door niemand minder dan Steven Gerrard.

Wijnaldum had geen toekomst meer bij PSG onder trainer Luis Enrique en trainde daarom apart van de selectie. Hij wilde eigenlijk zijn contract laten ontbinden, maar de Franse kampioen hoopte nog een transfersom voor hem te ontvangen. En dat is gelukt, want Al Ettifaq betaalt maar liefst negen miljoen euro voor de diensten van de Oranje-international.

De Nederlander heeft een contract getekend voor drie seizoenen in Saudi-Arabië. Hoewel het exacte salaris nog niet bekend is, kan Wijnaldum in ieder geval rekenen op een flinke financiële beloning. Bij Al Ettifaq zal hij herenigd worden met Henderson en werken onder de leiding van Gerrard. Na vier wedstrijden staat de club momenteel op de vijfde plaats in de competitie.

Eerder werd Wijnaldum nog in verband gebracht met een mogelijke terugkeer naar Nederland, waar PSV interesse toonde. Maar de middenvelder zag een terugkeer naar zijn geboorteland nog niet zitten. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor AS Roma, maar door een zware blessure kwam hij slechts veertien keer in actie in de competitie.

Met zijn overstap naar Al Ettifaq hoopt Wijnaldum zijn carrière een nieuwe impuls te geven en zich verder te ontwikkelen in het buitenland. De Nederlandse voetballer staat bekend om zijn dynamische speelstijl en zijn vermogen om zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje bij te dragen. We wensen hem veel succes toe in zijn nieuwe avontuur in Saudi-Arabië!