×
Home Nieuws Livescore

Onverwachte oproep voor Maatsen: van Mykonos naar Wolfsburg

Onverwachte oproep voor Maatsen: van Mykonos naar Wolfsburg
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 11 juni 2024 10:48 uur

Het was een verrassing van jewelste voor Ian Maatsen toen hij plotseling werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. De jonge verdediger bevond zich op dat moment met zijn vriendin op een boot in het zonnige Mykonos, maar zijn vakantieplannen werden abrupt onderbroken door de kans om deel te nemen aan het EK. Maatsen, die waarschijnlijk niet had verwacht om zo snel bij Oranje te worden betrokken, zal nu spoorslags moeten afreizen naar Wolfsburg om zich bij de selectie te voegen.

Voor Maatsen betekent deze last-minute oproep een onverwachte wending in zijn zomerse plannen. Terwijl hij zich wellicht al verheugde op ontspannen dagen aan de Griekse kust, wacht hem nu een intensieve periode vol trainingen en wedstrijden op het hoogste niveau. De verdediger zal zijn vriendin moeten achterlaten op de boot en zich volledig focussen op zijn rol binnen het Nederlands elftal tijdens het EK.

Hoewel Maatsen wellicht even moest slikken bij het nieuws van zijn oproep, zal hij ongetwijfeld vastberaden zijn om deze kans met beide handen aan te grijpen. Zijn onverwachte deelname aan het EK biedt hem de mogelijkheid om zich te meten met de beste spelers van Europa en zijn talenten te tonen aan een wereldwijd publiek. De verdediger zal nu snel moeten schakelen van vakantiemodus naar topsportmodus, klaar om zijn land te vertegenwoordigen op het prestigieuze toernooi.