×
Home Nieuws Livescore

Gakpo en Aké worstelen met Duits na uitzwaaiduel

Gakpo en Aké worstelen met Duits na uitzwaaiduel
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 11 juni 2024 09:56 uur

Twee Nederlandse voetballers, Cody Gakpo en Nathan Aké, blijken nog niet helemaal bekend te zijn met de Duitse taal. Tijdens een persconferentie na het uitzwaaiduel met IJsland, waar Nederland met 4-0 zegevierde, werden de spelers gevraagd of ze een beetje Duits spreken. Tot verbazing van velen gaven Gakpo en Aké toe dat ze de taal nog niet onder de knie hebben.

De jonge aanvaller Gakpo, die indruk maakte tijdens de wedstrijd, lachte en zei dat hij nog veel moet leren als het op Duits aankomt. Ook verdediger Aké, die zijn ervaring in het internationale voetbal heeft laten zien, gaf toe dat hij nog niet vloeiend Duits spreekt. De reactie zorgde voor wat luchtigheid tijdens de persconferentie na een overtuigende overwinning van het Nederlands elftal.

Hoewel Gakpo en Aké nog niet helemaal vertrouwd zijn met de Duitse taal, lijkt hun prestatie op het veld des te indrukwekkender. Met een overwinning van 4-0 op IJsland toonde Oranje veerkracht en vastberadenheid in de aanloop naar belangrijke wedstrijden. De openheid van de spelers over hun taalvaardigheid zorgde voor een ontspannen sfeer en toonde hun bescheidenheid buiten het veld. Het Nederlandse team lijkt klaar te zijn voor de uitdagingen die voor hen liggen, zowel op als naast het veld.