×
Home Nieuws Livescore

Joey Veerman straalt na geweldige prestatie en kijkt vol vertrouwen naar Oranje!

Joey Veerman straalt na geweldige prestatie en kijkt vol vertrouwen naar Oranje!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 2 september 2023 22:32 uur

Joey Veerman blikt met een tevreden gevoel terug op het spectaculaire duel tussen RKC Waalwijk en PSV. De getalenteerde middenvelder was de grote man van de wedstrijd, met een doelpunt en een assist op zijn naam. Maar Veerman kijkt niet alleen terug, hij kijkt ook vooruit naar zijn mogelijke plek bij het Nederlands Elftal.

Na afloop van de wedstrijd meldde Veerman zich bij ESPN voor een uitgebreide analyse. Hij was duidelijk in zijn oordeel: "In de eerste helft kon RKC nog aardig meekomen, maar in de tweede helft waren wij oppermachtig. Persoonlijk had ik in de eerste helft niet zoveel balcontacten, dat is wel een puntje van kritiek. Maar de 0-1 vlak voor rust was natuurlijk wel een mooie opsteker."

Veerman schoot de bal vlak voor rust in het net en zag dat de doelman van RKC de verkeerde hoek koos. "Een slimme zet, als je het mij vraagt. Als je de bal in de korte hoek schiet, is het vrijwel altijd raak. We speelden goed voetbal en kregen veel kansen, en we wisten ze ook goed af te maken. We hebben het allemaal naar ons zin, dat is zeker."

Ondanks het drukke speelschema is PSV volgens Veerman meer dan fit genoeg om zowel in de Eredivisie als in Europese wedstrijden te presteren. "Woensdag hebben we nog gespeeld en in de tweede helft waren we zelfs fitter dan de tegenstander, dat verraste me wel. We hebben een goede conditie en kunnen het tempo hoog houden."

Het goede nieuws voor Veerman blijft maar komen, want hij is vrijdag opgeroepen voor de definitieve selectie van het Nederlands Elftal. Oranje zal binnenkort de strijd aangaan tegen Griekenland en Ierland. "Maandagmiddag mag ik me melden, en ik kijk er echt naar uit. Het is een geweldige kans en ik ben er helemaal klaar voor", besluit Veerman enthousiast.