×
Home Nieuws Livescore

Ian Maatsen mogelijk vervanger Frenkie de Jong voor EK

Ian Maatsen mogelijk vervanger Frenkie de Jong voor EK
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 11 juni 2024 07:16 uur

Het Nederlands elftal kan mogelijk een verrassende toevoeging krijgen voor het aankomende EK. Ian Maatsen, de talentvolle vleugelverdediger, staat op het punt om zich klaar te maken voor zijn debuut in het Oranje shirt. Dit nieuws komt naar buiten nadat gerenommeerd journalist Fabrizio Romano heeft gemeld dat Maatsen hoogstwaarschijnlijk wordt opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Frenkie de Jong.

Maatsen, die momenteel actief is bij Coventry City, heeft indruk gemaakt met zijn sterke optredens in de Engelse competitie. Zijn snelle ontwikkeling en consistente prestaties hebben de aandacht getrokken van bondscoach Frank de Boer, die nu overweegt om de jonge verdediger een kans te geven op het internationale podium.

De mogelijke selectie van Maatsen zou een opmerkelijke wending betekenen voor het Nederlands elftal, dat al te maken had met de afwezigheid van enkele belangrijke spelers vanwege blessures. Met zijn snelheid, technische vaardigheden en tactisch inzicht zou Maatsen een waardevolle aanwinst kunnen zijn voor het team, vooral gezien de korte tijd die rest tot aan de start van het EK.

De supporters van Oranje zullen ongetwijfeld gespannen uitkijken naar de definitieve beslissing van De Boer en de eventuele toevoeging van Ian Maatsen aan de selectie. Als de jonge verdediger daadwerkelijk zijn debuut maakt op het Europese toneel, zou dat een droom die uitkomt zijn voor de 19-jarige en een opwindende ontwikkeling voor het Nederlandse voetbal.