PSV vernedert RKC met 0-4 en verovert koppositie in Eredivisie!

Markus Spiske ©
Gepubliceerd op zaterdag 2 september 2023 22:02 uur
Laatst geüpdatet: zaterdag 2 september 2023 22:12 uur

De beste van Eindhoven, PSV, toonde zaterdagavond hun dominantie door te zegevieren over RKC. De Waalwijkers hadden geen antwoord op de effectiviteit van PSV, wat resulteerde in een klinkende 0-4 overwinning voor de bezoekers.

Na een succesvolle week in Europa besloot coach Peter Bosz Guus Til in de basis op te nemen. Olivier Boscagli en Jordan Teze ontbraken echter aan de aftrap. PSV had het in de eerste helft lastig tegen de solide defensieve opstelling van RKC. De bezoekers slaagden er enkele pogingen op doel in, maar het leek alsof een doelpuntloos gelijkspel op de loer lag richting rust. RKC zorgde via Zakaria Bakkali voor dreiging, maar het was Joey Veerman die vlak voor rust met een beheerste finish de impasse doorbrak.

Na de pauze voerde PSV het spel op terwijl RKC steeds meer fouten begon te maken. Noa Lang profiteerde van een defensieve blunder van Waalwijk en scoorde direct om de stand op 0-2 te brengen. Iets meer dan een uur na de wedstrijd bezegelde Luuk de Jong de deal met een goed uitgevoerd teamspel. RKC probeerde na het derde doelpunt een comeback te maken, maar Walter Benítez maakte twee cruciale reddingen om die te ontzeggen.

Bosz voerde enkele wissels door en bracht Ricardo Pepi, Yorbe Vertessen en Malik Tillman in. De Jong, Ismael Saibari en Johan Bakayoko maakten plaats voor de frisse benen. Pepi dacht het vierde doelpunt veilig te stellen, maar dat werd afgekeurd voor buitenspel. Tillman had echter slechts veertien minuten nodig om de achterkant van het net te vinden, waarmee hij een sterke aanvalszet afrondde.

Met negen punten uit drie wedstrijden blijft PSV ongeslagen in de Eredivisie en staat nu bovenaan de ranglijst. AZ en FC Twente hebben zondag de kans om hen in te halen op basis van doelsaldo. Aan de andere kant staat RKC nog steeds zonder punt en staat het onderaan de competitie met een doelsaldo van -11.