×
Home Nieuws Livescore

Koeman: Oranje met gebakken peren door risico Barça

Koeman: Oranje met gebakken peren door risico Barça
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 10 juni 2024 23:48 uur

Ronald Koeman, de bondscoach van het Nederlands elftal, heeft onlangs kritiek geuit op FC Barcelona. In een opmerkelijke uitspraak heeft Koeman laten weten dat hij vindt dat Oranje nu met de gebakken peren zit, als gevolg van het risico dat Barcelona heeft genomen met Frenkie de Jong. De coach benadrukt dat hij en het Nederlands elftal geen spelletjes hebben gespeeld in deze kwestie.

De opmerkingen van Koeman komen nadat Frenkie de Jong recentelijk geblesseerd raakte tijdens een wedstrijd voor Barcelona. De middenvelder, die een belangrijke rol speelt in zowel het nationale team als bij zijn club, zal naar verwachting enige tijd uit de roulatie zijn. Koeman lijkt te suggereren dat de blessure van De Jong voorkomen had kunnen worden als Barcelona voorzichtiger was geweest met zijn speeltijd en belasting.

De uitspraken van Koeman zullen ongetwijfeld voor opschudding zorgen binnen de voetbalwereld. Het is duidelijk dat de bondscoach zich niet schuwt om zijn mening te uiten, zelfs als dat betekent dat hij kritiek levert op een van de grootste clubs ter wereld. Het is nu afwachten hoe FC Barcelona zal reageren op de woorden van Koeman en hoe dit eventueel invloed zal hebben op de relatie tussen de club en het Nederlands elftal.