×
Home Nieuws Livescore

Frenkie de Jong mist EK: enkelblessure herstel niet goed.

Frenkie de Jong mist EK: enkelblessure herstel niet goed.
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 10 juni 2024 23:16 uur

In een verrassende wending voor het Nederlands elftal is bekendgemaakt dat Frenkie de Jong niet zal deelnemen aan het aankomende EK in Duitsland. De KNVB heeft bevestigd dat de talentvolle middenvelder onvoldoende hersteld is van zijn enkelblessure, waardoor hij niet fit genoeg is om deel te nemen aan het toernooi. Dit nieuws komt als een teleurstelling voor zowel de fans als de spelers van Oranje, aangezien De Jong een belangrijke schakel is in het team.

De afwezigheid van Frenkie de Jong zal een flinke aderlating zijn voor bondscoach Frank de Boer, die nu op zoek zal moeten naar alternatieven op het middenveld. De Jong stond bekend om zijn technische vaardigheden en zijn vermogen om het spel te verdelen, wat hem tot een onmisbare speler maakte voor het Nederlands elftal. Zijn afwezigheid zal ongetwijfeld een impact hebben op de tactiek en dynamiek van het team.

De Jong zelf zal ongetwijfeld teleurgesteld zijn dat hij het EK moet missen vanwege zijn blessure. De 24-jarige middenvelder had gehoopt zijn talenten te kunnen tonen op het Europese podium, maar zal nu gedwongen worden om vanaf de zijlijn toe te kijken. Desondanks zal hij er alles aan doen om zo snel mogelijk volledig te herstellen en weer terug te keren op het veld, klaar om zijn team weer te versterken.