×
Home Nieuws Livescore

Portugese voetbalbond woedend: Nederland haalt Portugal in op coëfficiëntenranglijst!

Portugese voetbalbond woedend: Nederland haalt Portugal in op coëfficiëntenranglijst!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 2 september 2023 21:32 uur

De voorzitter van de Portugese voetbalbond, Pedro Proença, heeft zijn ongenoegen geuit over de recente verschuiving op de coëfficiëntenranglijst, waarbij Nederland Portugal heeft ingehaald. Proença is van mening dat het huidige systeem te veel waarde hecht aan overwinningen in de Europa League en Conference League.

In een verklaring die hij afgelopen zaterdag heeft geschreven, uitte Proença zijn onenigheid over de manier waarop het competitiecoëfficiënt momenteel wordt berekend. Hij benadrukte dat Nederlandse clubs dankzij de introductie van de Conference League een enorme hoeveelheid punten hebben verzameld, waardoor Portugal is ingehaald. Proença haalde uit naar het falende scoresysteem, waarbij een land dat 75 procent van zijn punten in de Champions League heeft behaald, zijn positie op de UEFA-ranglijst kan verliezen aan een ander land dat 85 procent van zijn punten in de Europa League en Conference League heeft verdiend.

Volgens Proença hebben Benfica en Porto de afgelopen seizoenen uitstekend gepresteerd in de Champions League, maar hebben ze niet genoeg punten kunnen verzamelen. Hij benadrukte dat het nu tijd is voor actie en dat er gezamenlijk iets moet worden gedaan om het voetbal te verbeteren. Het is niet voldoende om alleen over de problemen te praten en naar ze te wijzen, er moet daadwerkelijk actie worden ondernomen om ze op te lossen.