×
Home Nieuws Livescore

Gareth Southgate voegt Tom Heaton toe aan EK-selectie.

Gareth Southgate voegt Tom Heaton toe aan EK-selectie.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 10 juni 2024 18:32 uur

Bondscoach Gareth Southgate heeft voor een verrassende toevoeging aan de Engelse selectie gezorgd in aanloop naar het EK in Duitsland. De ervaren doelman Tom Heaton, die op 38-jarige leeftijd de rol van derde keeper bij Manchester United vervult, is door Southgate geselecteerd als 'trainingskeeper'. Hoewel Heaton niet als speler zal deelnemen aan het toernooi, zal hij een belangrijke rol spelen in de voorbereiding van het Engelse team.

Met zijn jarenlange ervaring en kwaliteiten op het gebied van keepen, kan Heaton een waardevolle toevoeging zijn aan de selectie. Zijn aanwezigheid zal niet alleen de andere keepers scherp houden, maar ook bijdragen aan de algehele sfeer en motivatie binnen de groep. Southgate heeft duidelijk vertrouwen in Heaton's capaciteiten en ziet hem als een waardevolle aanwinst voor het team, zelfs in de rol van 'trainingskeeper'.

Hoewel Heaton wellicht niet op het veld zal staan tijdens de wedstrijden op het EK, zal zijn bijdrage achter de schermen van onschatbare waarde kunnen zijn voor het Engelse team. Als ervaren rot en mentor voor de andere keepers, kan Heaton een cruciale rol spelen in het streven naar succes op het Europese podium. Met zijn toevoeging aan de selectie laat Southgate zien dat elk lid van het team, ongeacht hun rol, van groot belang is voor de uiteindelijke prestaties van Engeland op het EK.