×

Go Ahead Eagles schittert met spectaculaire overwinning op SC Heerenveen!

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 2 september 2023 20:48 uur

In een spectaculaire wedstrijd heeft Go Ahead Eagles zaterdagavond een belangrijke overwinning behaald in hun eigen stadion. Met een indrukwekkende prestatie wisten ze SC Heerenveen te verslaan met een score van 3-2 in Deventer.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet Go Ahead Eagles zien dat ze erop gebrand waren om te winnen. Al na ruim twintig minuten wist aanvoerder Bas Kuipers het net te vinden en de thuisploeg op voorsprong te zetten. De Eagles waren duidelijk de sterkere ploeg in de eerste helft en dit werd bevestigd toen Philippe Rommens de voorsprong wist te verdubbelen. SC Heerenveen kon hier weinig tegenin brengen, maar wist vlak voor rust toch nog een aansluitingstreffer te maken dankzij Chelsea-huurling Charlie Webster.

In de tweede helft leek Heerenveen beter in de wedstrijd te komen, maar na ongeveer een uur spelen moesten ze verder met een man minder. Webster beging een gevaarlijke overtreding bij de zijlijn en kreeg direct rood. Met een comfortabele voorsprong van 3-1 leek de wedstrijd beslist toen Sylla Sow het net wist te vinden voor Go Ahead Eagles. Echter, in de slotfase wist Osame Sahraoui nog een doelpunt te maken voor Heerenveen, waardoor het nog even spannend werd.

Ondanks de late opleving van Heerenveen, slaagde Go Ahead Eagles erin om de voorsprong vast te houden en de overwinning binnen te slepen. Met deze overwinning stijgt de ploeg naar de vijfde plaats in de Eredivisie, waar ze hetzelfde aantal punten delen met Heerenveen. Een knappe prestatie van Go Ahead Eagles, die hiermee hun tweede overwinning van het seizoen kunnen bijschrijven.