×
Home Nieuws Livescore

Willy van de Kerkhof: Jerdy Schouten moet altijd spelen!

Willy van de Kerkhof: Jerdy Schouten moet altijd spelen!
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 10 juni 2024 15:48 uur

Voormalig PSV-icoon Willy van de Kerkhof heeft zijn mening gegeven over de selectie van het Nederlands elftal en is van mening dat Jerdy Schouten een vaste plek verdient in het team. De 27-jarige middenvelder, die momenteel uitkomt voor Bologna in de Serie A, moet volgens Van de Kerkhof altijd spelen voor Oranje. Dit liet de oud-voetballer weten tijdens een interview in Studio Oranje.

Van de Kerkhof geeft aan dat hij Schouten verkiest boven zijn mede-middenvelder Joey Veerman, die momenteel speelt voor SC Heerenveen. De voormalige international is onder de indruk van de kwaliteiten van Schouten en gelooft dat hij een belangrijke rol kan spelen in het Nederlands elftal. Met zijn ervaring en controle op het middenveld zou Schouten volgens Van de Kerkhof een waardevolle toevoeging zijn voor bondscoach Louis van Gaal.

De uitspraken van Willy van de Kerkhof zorgen voor discussie onder voetbalfans en experts over de beste samenstelling van het Nederlands elftal. Met de kwaliteiten van Jerdy Schouten in het achterhoofd, rijst de vraag of bondscoach Van Gaal zijn selectie moet heroverwegen en de middenvelder een kans moet geven om zijn waarde te bewijzen op het internationale toneel. Het is afwachten hoe deze discussie zich verder zal ontwikkelen en of Schouten daadwerkelijk een vaste plek zal veroveren in het Oranje-elftal.