×

Briljant Brighton vernedert Newcastle met 3-0! Nederlandse helden schitteren op het veld!

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 2 september 2023 20:40 uur

In een spectaculaire wedstrijd heeft Brighton op eigen terrein een verpletterende overwinning behaald op Newcastle United. De Seagulls lieten er geen twijfel over bestaan wie de baas was en versloegen het team van Eddie Howe met maar liefst 3-0.

Het Nederlandse tintje van Brighton was duidelijk zichtbaar, met Jan-Paul van Hecke, Joël Veltman en Bart Verbruggen in de basisopstelling. Helaas moest Sven Botman vanwege een blessure verstek laten gaan bij The Magpies.

Brighton nam al na een klein half uur de leiding en opende de score. De ploeg was duidelijk sterker en ging met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Ferguson was in topvorm en tekende na ruim een uur spelen voor zijn tweede doelpunt. Enkele minuten later maakte de Ierse spits zijn hattrick compleet en zorgde daarmee voor een groot feest. Niet veel later werd hij gewisseld.

Newcastle wist pas in de slotminuut een tegendoelpunt te maken, maar de 3-1 van Callum Wilson kon de wedstrijd niet meer redden.

Met deze overwinning stijgt Brighton naar de vierde plaats in de ranglijst, met negen punten uit vier wedstrijden. Newcastle daarentegen kent een zwakke start van het seizoen en staat op de veertiende plek.