×
Home Nieuws Livescore

Frankrijk gelijk tegen Canada in laatste oefenwedstrijd voor EK

Frankrijk gelijk tegen Canada in laatste oefenwedstrijd voor EK
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 10 juni 2024 08:48 uur

Frankrijk heeft zondagavond zijn laatste oefenwedstrijd gespeeld voordat het EK van start gaat. In een teleurstellende vertoning slaagden de Fransen er niet in om voor eigen publiek voorbij Canada te komen, met een eindstand van 0-0. Opvallend genoeg wist Nederland afgelopen donderdag nog overtuigend te winnen van hetzelfde Canadese team. Ondanks het gelijkspel maakt bondscoach Didier Deschamps zich echter geen zorgen over de vorm van zijn ploeg.

Deschamps heeft ook een update gegeven over de blessure van sterspeler Kylian Mbappé. De aanvaller raakte eerder geblesseerd tijdens een trainingssessie en er waren zorgen over zijn beschikbaarheid voor het EK. Gelukkig heeft de bondscoach laten weten dat Mbappé goed reageert op de behandeling en dat hij naar verwachting op tijd fit zal zijn voor het toernooi. Dit nieuws zal ongetwijfeld een opluchting zijn voor zowel de coach als de fans van het Franse nationale team.

Met het EK voor de deur zal Frankrijk nu alle focus leggen op het eerste groepsduel. De regerend wereldkampioen zal op zoek gaan naar topvorm om hun titelaspiraties waar te maken. Ondanks het gelijkspel tegen Canada zal Deschamps vertrouwen hebben in zijn team en de kwaliteiten van spelers zoals Mbappé om een sterke prestatie neer te zetten op het Europese toneel.