×
Home Nieuws Livescore

Speciale clausule kan Ajax miljoenen opleveren aan vertrokken sterspeler!

Speciale clausule kan Ajax miljoenen opleveren aan vertrokken sterspeler!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 2 september 2023 20:08 uur

Volgens een bron vanuit Portugal, genaamd O Jogo, heeft Ajax een slimme clausule in het contract van Francisco Conceição waardoor ze een aanzienlijk bedrag kunnen verdienen. De talentvolle rechtsbuiten kan namelijk komend seizoen voor maar liefst tien miljoen euro worden overgenomen door FC Porto.

Deze week nam Ajax afscheid van Conceição, die op huurbasis terugkeert naar Porto. In de deal tussen beide clubs is er een optie tot koop opgenomen voor de Portugese club. Echter, volgens O Jogo is deze optie verplicht wanneer de speler 25 wedstrijden van minimaal 45 minuten in actie komt. Als deze clausule geactiveerd wordt, zal Porto tien miljoen euro moeten betalen om Conceição definitief over te nemen.

Ajax haalde Conceição afgelopen zomer voor vijf miljoen euro binnen van Porto. Helaas kon de snelle vleugelspeler zich niet volledig bewijzen in de hoofdstad en wordt hij dit seizoen op huurbasis bij Porto gestald. Bij Ajax zelf heeft Conceição nog een contract tot 2027. De twintigjarige speler kwam afgelopen seizoen in 35 wedstrijden in actie voor Ajax, waarin hij zes doelpunten maakte en drie assists gaf.