×
Home Nieuws Livescore

Kwakman: Veerman in basiself Oranje voor 'voetballend middenveld'

Kwakman: Veerman in basiself Oranje voor 'voetballend middenveld'
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 10 juni 2024 00:48 uur

Voormalig voetballer Kees Kwakman heeft zijn wensen kenbaar gemaakt voor de opstelling van het Nederlands elftal tijdens het komende EK. De analist, die nu werkzaam is bij ESPN, pleit ervoor om Joey Veerman een plek te geven in de basiself van bondscoach Ronald Koeman. Kwakman ziet in de jonge middenvelder een waardevolle toevoeging voor het team en gelooft dat Veerman kan bijdragen aan een 'voetballend middenveld'.

Met het EK in aantocht deelt Kwakman zijn ideale opstelling met het publiek, waarin hij de nadruk legt op technisch vernuft en balbezit. De voormalige profvoetballer is van mening dat een speler als Veerman, die bekend staat om zijn creativiteit en passing, het Nederlands elftal naar een hoger niveau kan tillen. Kwakman ziet in Veerman een speler die het spel kan verdelen en kansen kan creëren voor zijn medespelers.

De discussie over de samenstelling van het Nederlands elftal voor het EK is in volle gang, en de suggestie van Kees Kwakman om Joey Veerman een kans te geven in de basiself voegt daar een interessant element aan toe. Het is nu aan bondscoach Ronald Koeman om te bepalen of hij gehoor geeft aan het advies van Kwakman en of Veerman daadwerkelijk een rol zal spelen tijdens het Europese kampioenschap. Voetbalfans zullen met spanning afwachten of de jonge middenvelder zijn debuut zal maken in Oranje en of hij zijn stempel kan drukken op het toernooi.