×
Home Nieuws Livescore

EK-sterren doneren deel salaris aan Soccer Aid en Unicef

EK-sterren doneren deel salaris aan Soccer Aid en Unicef
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 9 juni 2024 21:16 uur

De Engelse EK-selectie sluit zich aan bij het nobele initiatief van het Nederlands elftal door een deel van hun salaris te schenken aan het goede doel. Na het voorbeeld van hun Nederlandse collega's te hebben gevolgd, hebben de Engelse spelers besloten om hun steun te betuigen aan Soccer Aid en Unicef. Dit lovenswaardige gebaar is aangekondigd door de Professional Footballers' Association, die aangeeft dat de spelers collectief hebben besloten om hun financiële bijdrage te leveren aan deze belangrijke organisaties.

Met deze genereuze stap laten de Engelse internationals zien dat zij niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten een verschil willen maken. Door hun salaris te delen met Soccer Aid en Unicef tonen zij hun betrokkenheid bij het ondersteunen van kwetsbare gemeenschappen en het verbeteren van de levens van mensen in nood. Deze solidariteit en vrijgevigheid tonen de ware geest van sportiviteit en mededogen die deze spelers belichamen.

De steun van zowel het Nederlands elftal als de Engelse EK-selectie aan deze goede doelen is een inspirerend voorbeeld van hoe sporters hun platform kunnen gebruiken om positieve verandering teweeg te brengen. Door samen te werken en hun middelen te delen, tonen deze voetballers aan dat zij meer zijn dan alleen atleten; zij zijn ook rolmodellen en weldoeners die zich inzetten voor een betere wereld. Het is hartverwarmend om te zien hoe de kracht van sport wordt ingezet om anderen te helpen en te inspireren.