×
Home Nieuws Livescore

Christian Chivu verlaat Inter na zes seizoenen jeugdtrainer.

Christian Chivu verlaat Inter na zes seizoenen jeugdtrainer.
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 9 juni 2024 21:08 uur

Voormalig voetballer Christian Chivu zet een punt achter zijn tijd bij Internazionale. De Roemeen, die eerder in verband werd gebracht met een mogelijke rol bij Ajax, heeft besloten om na zes seizoenen afscheid te nemen van zijn functie als jeugdtrainer bij de Italiaanse club. Dit nieuws werd bekendgemaakt door Inter via hun officiële communicatiekanalen.

Chivu, die een succesvolle carrière als verdediger had en onder andere voor clubs als AS Roma en Internazionale speelde, maakte na zijn actieve loopbaan de overstap naar het trainerschap. Bij Inter was hij de afgelopen jaren betrokken bij de ontwikkeling van de jeugdspelers en heeft hij zijn kennis en ervaring overgebracht op de volgende generatie talenten.

De 40-jarige Chivu wordt geroemd om zijn toewijding en passie voor het spel, eigenschappen die hij ook als trainer heeft laten zien. Hoewel er eerder geruchten waren dat hij mogelijk terug zou keren naar Nederland om bij Ajax aan de slag te gaan, heeft hij nu besloten om een nieuwe uitdaging buiten Internazionale aan te gaan. Het is nog niet bekend wat de volgende stap in de carrière van Chivu zal zijn, maar zijn vertrek bij de Nerazzuri markeert het einde van een belangrijk hoofdstuk in zijn professionele leven.