×
Home Nieuws Livescore

Perez: Weghorst en Bergwijn niet in basis Oranje EK

Perez: Weghorst en Bergwijn niet in basis Oranje EK
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 9 juni 2024 19:08 uur

Voormalig voetballer en huidige analist Kenneth Perez heeft zijn mening gegeven over de mogelijke basisopstelling van het Nederlands Elftal tijdens het aankomende EK. Perez is van mening dat spelers Wout Weghorst en Steven Bergwijn niet automatisch een basisplaats verdienen. In plaats daarvan pleit hij voor een plek in de basis voor Donyell Malen, die volgens hem een waardevolle toevoeging zou zijn aan het team van bondscoach Ronald Koeman.

Perez, die bekend staat om zijn scherpe analyses, benadrukt het belang van het maken van de juiste keuzes in de opstelling. Hij gelooft dat Malen, met zijn snelheid en doelgerichtheid, een dynamisch element zou kunnen toevoegen aan het Nederlands Elftal. Weghorst en Bergwijn zouden volgens Perez niet dezelfde impact hebben en zouden daarom niet automatisch verzekerd moeten zijn van een basisplaats.

De discussie over de ideale opstelling voor Oranje zal ongetwijfeld nog verder gevoerd worden in aanloop naar het EK. Met spelers als Malen, Weghorst en Bergwijn heeft Koeman een luxeprobleem wat betreft zijn aanvallende opties. Het is aan de bondscoach om de juiste balans te vinden en te bepalen welke spelers het best tot hun recht komen in het team. Perez hoopt in ieder geval dat Malen de kans krijgt om zich te bewijzen in de basisopstelling en zo zijn waarde voor het Nederlands Elftal te tonen.