×
Home Nieuws Livescore

Thomas Meunier mist EK door bizarre blessure tegen Luxemburg.

Thomas Meunier mist EK door bizarre blessure tegen Luxemburg.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 9 juni 2024 10:56 uur

Belgische voetballer Thomas Meunier zal hoogstwaarschijnlijk niet deelnemen aan het aankomende EK in Duitsland. Tijdens de oefenwedstrijd tegen Luxemburg, waarin België met 3-0 zegevierde, liep de rechtsback een hamstringblessure op. Opvallend genoeg gebeurde dit zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Deze ongelukkige blessure werpt nu een schaduw over Meunier's deelname aan het grote Europese toernooi.

De afwezigheid van Thomas Meunier zou een gevoelige klap zijn voor het Belgische nationale team, gezien zijn ervaring en kwaliteiten als rechtsback. De blessure komt op een uiterst ongelukkig moment, net voor aanvang van het EK. Meunier zal nu waarschijnlijk een race tegen de klok moeten voeren om fit te geraken voor het toernooi, maar de kans dat hij op tijd hersteld is lijkt klein.

De supporters en bondscoach van België zullen met argusogen de ontwikkelingen rondom Thomas Meunier volgen in de komende dagen. Zal de rechtsback op tijd herstellen en alsnog zijn plek in de selectie veiligstellen, of zal zijn blessure hem dwingen om het EK vanaf de zijlijn te aanschouwen? De tijd zal het leren, maar één ding is zeker: de afwezigheid van Meunier zou een flinke aderlating zijn voor de Rode Duivels op het aankomende Europese kampioenschap.