×

Chelsea vernederd door Nottingham Forest, Elanga beslist met geniale goal!

ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 2 september 2023 18:16 uur

In een spectaculaire wedstrijd heeft Nottingham Forest zaterdagmiddag voor een grote verrassing gezorgd door Chelsea te verslaan. Onder leiding van de nieuwe coach, die nog steeds zijn draai moet vinden, kon Chelsea geen vuist maken tegen de bezoekers. Ondanks de afwezigheid van Ibrahim Sangaré wist Nottingham Forest de beslissende 0-1 te maken dankzij de zomeraanwinst Anthony Elanga. Deze nederlaag betekent dat Chelsea dit seizoen al meerdere keren heeft verloren en momenteel op de elfde plaats staat in de ranglijst.

Manchester City had aanvankelijk moeite met Fulham, dat midweeks nog Tottenham Hotspur uit de League Cup wist te elimineren. Fulham kwam snel na de openingstreffer van Julián Álvarez op gelijke hoogte dankzij Tim Ream. Echter, nog voor rust bracht Nathan Aké Manchester City weer op voorsprong, hoewel er discussie was over zijn doelpunt vanwege buitenspel. In de tweede helft liep Manchester City uit en eindigde de wedstrijd in een overtuigende 5-1 overwinning. Erling Haaland was de grote man met een hattrick. Met deze overwinning staat Manchester City nu bovenaan in de Premier League met twaalf punten uit vier wedstrijden.

Tottenham Hotspur liet zien dat ze in topvorm zijn door een overtuigende overwinning te behalen op bezoek bij Burnley. Ondanks een vroege achterstand wist Tottenham de wedstrijd volledig om te draaien. Son Heung-min was de grote uitblinker met een hattrick, terwijl Cristian Romero en James Maddison ook een doelpunt meepikten. In de slotfase incasseerde Tottenham nog wel een tegendoelpunt, maar dat kon de pret niet drukken. Met deze overwinning blijft Tottenham Hotspur in de achtervolging op koploper Manchester City.