×
Home Nieuws Livescore

Van Gaal: Oranje kan EK winnen, Koeman afhankelijk fitheid

Van Gaal: Oranje kan EK winnen, Koeman afhankelijk fitheid
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 8 juni 2024 18:16 uur

Louis van Gaal heeft zijn vertrouwen uitgesproken in het Nederlands Elftal en gelooft dat ze een serieuze kans maken om het Europees Kampioenschap te winnen. De voormalig bondscoach is van mening dat de huidige bondscoach, Ronald Koeman, een sterke ploeg tot zijn beschikking heeft, maar benadrukt tegelijkertijd dat de fitheid van de spelers cruciaal zal zijn voor het behalen van succes.

Van Gaal, die zelf succesvol was als bondscoach van Oranje, weet als geen ander hoe belangrijk het is om een fitte en in vorm verkerende selectie te hebben tijdens een groot toernooi. Hij wijst erop dat Koeman moet kunnen rekenen op alle spelers om zijn tactische plannen uit te voeren en de tegenstanders te kunnen verslaan.

De voormalig coach benadrukt dat het EK een uitdagend toernooi is, waarin de druk hoog zal zijn en de concurrentie sterk. Toch is hij optimistisch over de kansen van Nederland en gelooft hij dat met de juiste instelling en fitheid, Oranje ver kan komen en zelfs de titel kan pakken. Het is nu aan Koeman en zijn spelers om te bewijzen dat zij in staat zijn om de hooggespannen verwachtingen waar te maken en Nederland trots te maken op het Europese podium.