×

Bundesliga zaterdagmiddag: Doelpuntenfestijn! Leverkusen en Stuttgart domineren met klinkende overwinningen!

Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 2 september 2023 17:48 uur

Doelpuntenregen in de Duitse Bundesliga op zaterdagmiddag! Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart waren in topvorm en lieten hun tegenstanders alle hoeken van het veld zien.

Bayer Leverkusen had al een uitstekende seizoensstart met overwinningen op RB Leipzig en Borussia Mönchengladbach. En ook Darmstadt moest eraan geloven. Victor Boniface was de ster van de wedstrijd en scoorde na 21 minuten de openingstreffer. Oscar Vilhelmsson bracht Darmstadt nog wel op gelijke hoogte, maar na rust was het gedaan met hun verzet. Jeremie Frimpong gaf de assist bij de 2-1 van Exequiel Palacios, waarna Boniface zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. Uiteindelijk liep Leverkusen dankzij Jonas Hofmann en Adam Hlozek uit naar een overtuigende 5-1 overwinning.

Ook VfB Stuttgart liet zich gelden. De Zuid-Duitse club, die Ajax blij maakte met de verkoop van linksback Borna Sosa, walste over SC Freiburg heen met maar liefst 5-0. Na negentien minuten stond het al 3-0 dankzij doelpunten van Chris Fürich en Serhou Guirassy. Führich maakte uiteindelijk nog zijn tweede goal en Enzo Millot zorgde voor de kers op de taart. Met deze overwinning hijgt Stuttgart in de nek van koploper Leverkusen.

In de overige wedstrijden speelden FC Augsburg en VfL Bochum gelijk met 2-2, terwijl Hoffenheim met 3-1 won van VfL Wolfsburg en Werder Bremen met maar liefst 4-0 afrekende met Mainz.

Het was een spectaculaire middag in de Bundesliga met doelpunten, doelpunten en nog meer doelpunten. De fans werden getrakteerd op geweldig voetbal en de teams lieten zien dat ze klaar zijn voor een spannend seizoen.