×
Home Nieuws Livescore

Saliba: Van Dijk absolute leider in voetbalwereld

Saliba: Van Dijk absolute leider in voetbalwereld
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 8 juni 2024 15:16 uur

Jonge Franse verdediger William Saliba heeft zijn bewondering uitgesproken voor de Nederlandse verdediger Virgil van Dijk, die hij beschouwt als een absolute leider in het voetbal. Saliba, die dit seizoen indruk maakte als een van de beste verdedigers in de Premier League, geeft toe dat hij Van Dijk nog een klasse hoger inschat. De 20-jarige Saliba, die momenteel op huurbasis speelt bij OGC Nice, ziet in de Oranje-aanvoerder een voorbeeld van topklasse verdediging en leiderschap op het veld.

Saliba, die door Arsenal is uitgeleend aan Nice, heeft zijn bewondering voor Van Dijk geuit in een recent interview. De jonge Fransman prijst de kwaliteiten van de Liverpool-ster en noemt hem een inspiratiebron voor zijn eigen ontwikkeling als verdediger. Saliba, die wordt gezien als een van de grootste talenten in het Franse voetbal, hoopt ooit op hetzelfde niveau te kunnen spelen als Van Dijk en zijn leiderschapskwaliteiten over te nemen.

De lof van Saliba voor Van Dijk komt op een moment dat de Nederlandse verdediger herstelt van een zware knieblessure die hem lange tijd aan de kant heeft gehouden. Ondanks zijn blessure blijft Van Dijk een van de meest gerespecteerde en bewonderde verdedigers in het moderne voetbal. Met zijn solide verdedigende kwaliteiten en leiderschap op het veld heeft Van Dijk een blijvende indruk achtergelaten op jonge talenten zoals Saliba, die streven naar het bereiken van vergelijkbare hoogten in hun carrière.