×
Home Nieuws Livescore

Ajax heeft slimme zet gedaan bij transfer Klaassen naar Inter: toekomstige winst mogelijk!

Ajax heeft slimme zet gedaan bij transfer Klaassen naar Inter: toekomstige winst mogelijk!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 2 september 2023 17:24 uur

Ajax heeft tot nu toe geen financieel voordeel gehaald uit de overgang van Davy Klaassen, maar er zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen. Volgens de geruchtenmolen heeft de Amsterdamse club een slimme deal weten te sluiten.

Klaassen verraste iedereen door op de laatste dag van de transferperiode naar Inter te vertrekken. De ervaren middenvelder verliet Ajax zonder dat er een transfersom aan te pas kwam. Maar Ajax heeft mogelijk toch nog een troef in handen. Volgens de Italiaanse transfergoeroe Fabrizio Romano heeft Ajax namelijk een doorverkoopclausule van maar liefst 20 procent weten te bedingen.

Gezien de leeftijd van Klaassen, die inmiddels de 30 is gepasseerd, zal de mogelijke toekomstige transfersom niet bijzonder hoog zijn. De Oranje-international heeft bij de Italiaanse grootmacht een contract getekend tot medio 2024, met een optie voor nog een extra jaar. Of die optie wel of niet wordt gelicht, ligt volledig in handen van Inter.

Het is dus afwachten of Ajax in de toekomst nog een graantje kan meepikken van de transfer van Klaassen. Maar met de doorverkoopclausule in hun achterzak hebben ze in ieder geval een slimme zet gedaan.