×
Home Nieuws Livescore

Marciano Vink: Wout Weghorst past niet bij Ajax.

Marciano Vink: Wout Weghorst past niet bij Ajax.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 7 juni 2024 22:16 uur

Voormalig profvoetballer en huidig ESPN-analist Marciano Vink heeft zijn bedenkingen geuit over een mogelijke transfer van Wout Weghorst naar Ajax. Vink is van mening dat de Oranje-international niet goed zou passen bij de Amsterdamse club. Daarnaast vreest hij voor een vergelijkbare situatie als die tussen Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar, waarbij de concurrentie voor speeltijd tot ongewenste spanningen kan leiden.

Vink, die regelmatig zijn kritische blik werpt op het Nederlandse voetbal, benadrukt het belang van de juiste fit tussen speler en club. Volgens hem is het essentieel dat een speler niet alleen qua kwaliteiten, maar ook qua persoonlijkheid en speelstijl goed aansluit bij de club waar hij naartoe gaat. In het geval van Weghorst en Ajax ziet Vink dus mogelijke strubbelingen opdoemen.

De vergelijking die Vink trekt met Dolberg en Huntelaar, waarbij de jonge Deen de ervaren Huntelaar naar de reservebank verdrong, is volgens de analist een scenario dat Ajax moet proberen te vermijden. Hij waarschuwt voor de impact die een dergelijke situatie kan hebben op de sfeer binnen de selectie en het teambelang. Vink pleit dan ook voor een zorgvuldige afweging voordat eventuele transfers worden afgerond, om ongewenste conflicten te voorkomen.