×
Home Nieuws Livescore

NEC haalt talentvolle rechtsback Pereira binnen uit Frankrijk: huur met optie tot koop

NEC haalt talentvolle rechtsback Pereira binnen uit Frankrijk: huur met optie tot koop
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 4 augustus 2023 18:00 uur

NEC haalt veelbelovende speler weg uit Frankrijk: huur met optie tot koop. NEC heeft Brayann Pereira voor één seizoen gehuurd van AJ Auxerre. De twintigjarige Franse rechtsback zal direct aansluiten bij de selectie van de club. Daarnaast heeft NEC een koopoptie bedongen in de deal.

Pereira begon zijn carrière bij RC Lens en maakte uiteindelijk zijn debuut in de Ligue 1. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap naar AJ Auxerre. Het afgelopen halfjaar werd de verdediger verhuurd aan Bourg-en-Bresse, waar hij indruk maakte met zijn prestaties op het veld. Dit resulteerde in een basisplaats voor Frankrijk Onder-20 tijdens het WK in Argentinië.

"Ik ben blij om in Nijmegen te zijn en dat de transfer is afgerond", aldus Pereira op de website van NEC. "De komende maanden wil ik me verder ontwikkelen bij NEC en mooie stappen zetten met de club. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Ook technisch directeur Carlos Aalbers is verheugd met de komst van Pereira. "Brayann is een welkome versterking voor onze selectie. Met zijn snelheid, kracht en voorzet past hij goed in ons spel. Het feit dat hij meer dan dertig interlands heeft gespeeld in de Franse nationale jeugdteams van O16 tot en met O20, en onlangs nog een basisplaats had op het WK O20 in Argentinië, zegt genoeg. Bovendien hebben we nu dubbele bezetting op de positie van rechtsback, wat de concurrentie en de kwaliteit binnen het team zal bevorderen."