×
Home Nieuws Livescore

INEOS overweegt verkoop OGC Nice om twee redenen

INEOS overweegt verkoop OGC Nice om twee redenen
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 7 juni 2024 19:48 uur

Brits chemiebedrijf INEOS heeft besloten om afstand te doen van voetbalclub OGC Nice, zo meldt The Independent. Deze opvallende stap komt voort uit twee belangrijke redenen die het bedrijf heeft aangegeven. INEOS, dat ook een minderheidsbelang heeft in de Engelse voetbalclub Manchester United, heeft besloten om zich te focussen op andere strategische investeringen en activiteiten.

De beslissing van INEOS om OGC Nice van de hand te doen, heeft de voetbalwereld verrast. Het chemiebedrijf was sinds 2019 eigenaar van de Franse club, maar lijkt nu een nieuwe koers te willen varen. Met hun belangen in Manchester United en andere projecten lijkt INEOS te streven naar een herpositionering van hun sportportfolio.

Hoewel de exacte details van de verkoop nog niet bekend zijn gemaakt, wordt er gespeculeerd over potentiële kopers voor OGC Nice. De Franse club, die gevestigd is aan de prachtige Côte d'Azur, heeft een rijke geschiedenis en trekt regelmatig de aandacht van voetbalfans over de hele wereld. De verkoop van de club zal ongetwijfeld de nodige interesse wekken in de voetbalmarkt.

Met deze onverwachte aankondiging van INEOS lijkt er een nieuw hoofdstuk aan te breken voor OGC Nice. De toekomst van de club en de mogelijke gevolgen van de verkoop zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden door zowel fans als experts in de sportwereld.