×
Home Nieuws Livescore

Kieft haalt uit naar Ajax's transferbeleid: Berghuis teleurgesteld in aankopen

Kieft haalt uit naar Ajax's transferbeleid: Berghuis teleurgesteld in aankopen
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 2 september 2023 16:32 uur

Voormalig voetballer Wim Kieft heeft zijn bedenkingen bij de transferactiviteiten van Ajax deze zomer. In zijn column uit hij zijn twijfels over de aankopen van technisch directeur Sven Mislintat. Terwijl PSV-trainer Peter Bosz wel directe versterkingen kreeg van technisch directeur Earnest Stewart, geldt dat niet voor Ajax, aldus Kieft. Hij wijst erop dat Mislintat spelers heeft aangetrokken uit het tweede niveau van Frankrijk, Engeland en Duitsland, zoals Georges Mikautadze (FC Metz), Chuba Akpom (Middlesbrough) en Jakov Medic (FC St. Pauli).

Kieft vraagt zich af of Mislintat erin slaagt om het team snel op de rails te krijgen. Hij merkt op dat Ajax op het laatste moment Davy Klaassen heeft verloren aan Internazionale. Volgens Kieft zal Steven Berghuis, die twee seizoenen geleden Feyenoord verliet om bij Ajax te spelen, dit alles met teleurstelling aanzien. Hij voelt de irritatie bijna opborrelen wanneer Berghuis als invaller het veld betreedt tegen Ludogorets. Het droomelftal waar hij destijds in terechtkwam, lijkt volgens Kieft volledig verdwenen te zijn. Nu rust alle druk op Berghuis' schouders. In de Eredivisie lukt het misschien nog wel, maar internationaal...

Zondagmiddag krijgt Ajax de kans om Kieft het tegendeel te bewijzen. Om 14.30 uur spelen de Amsterdammers een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard in Limburg. De verwachting is dat een aantal zomeraanwinsten van Ajax dan hun debuut zullen maken.