×
Home Nieuws Livescore

Ajax aast op Wout Weghorst als Akpom vertrekt

Ajax aast op Wout Weghorst als Akpom vertrekt
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 7 juni 2024 13:08 uur

Ajax heeft serieuze interesse getoond in het aantrekken van Wout Weghorst, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 31-jarige Oranje-international staat momenteel onder contract bij FC Twente, maar de Amsterdamse club overweegt om hem weg te kapen voor de neus van zijn huidige werkgever. Weghorst wordt gezien als een mogelijke versterking voor Ajax, vooral als vervanger voor Chuba Akpom, wiens vertrek op handen lijkt te zijn.

Met zijn ervaring en doelpunteninstinct zou Weghorst een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan de selectie van Ajax. De spits heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een doelpuntenmaker van formaat en heeft tevens ervaring opgedaan in het Nederlands elftal. Ajax ziet in Weghorst dan ook een geschikte kandidaat om de aanvalslinie te versterken en eventueel het vertrek van Akpom op te vangen.

Hoewel FC Twente ongetwijfeld niet graag afscheid zou nemen van Weghorst, lijkt de interesse van Ajax de speler en zijn management te prikkelen. Een mogelijke transfer zou voor Weghorst een kans betekenen om op het hoogste niveau te spelen en wellicht zijn ambities op Europees vlak waar te maken. De komende periode zal duidelijk moeten worden of Ajax daadwerkelijk concrete stappen zal zetten om Weghorst binnen te halen en hoe FC Twente hierop zal reageren.