×
Home Nieuws Livescore

Ten Hag ziet parallellen tussen zijn Ajax en kwetsbaar Manchester United

Ten Hag ziet parallellen tussen zijn Ajax en kwetsbaar Manchester United
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 2 september 2023 15:32 uur

Erik ten Hag vol vertrouwen in zijn vernieuwde voetbalformatie bij Manchester United. De Nederlandse coach ziet gelijkenissen tussen zijn huidige team en het succesvolle Ajax-team waar hij eerder verantwoordelijk voor was.

Aanstaande zondag staat er een uitdagende wedstrijd op het programma voor Manchester United, namelijk een bezoek aan favoriet Arsenal. Ten Hag liet op de persconferentie van zaterdag weten dat geen enkel team in de Premier League momenteel in topvorm verkeert. Dit is volgens hem normaal aan het begin van het seizoen, waarin iedereen moet wennen en verbeteren. Als manager is het zijn taak om het team te laten groeien en hij verwacht dan ook verbeteringen, vooral tegen Arsenal.

Ten Hag benadrukte het belang van een goede organisatie binnen het team. Als de organisatie niet op orde is, kunnen er problemen ontstaan. Hij wil dan ook meer eisen stellen aan zijn spelers.

De trainer was tevreden over de prestaties van zijn team in de wedstrijd tegen Nottingham Forest, die met 3-2 werd gewonnen. Hij zag dat zijn team de wedstrijd volledig domineerde en op sommige momenten zelfs negentig procent balbezit had. Het team drukte de tegenstander constant terug en creëerde veel kansen, ondanks de compacte verdediging van Forest. Dit is precies wat Ten Hag wil zien: balveroveringen hoog op het veld, om zo kansen te creëren.

Ten Hag benadrukte het belang van een goede pressing van het team. Dit is essentieel om de wedstrijd onder controle te houden. De pressing kan zowel hoog als laag op het veld plaatsvinden, maar het is altijd belangrijk om een bedreiging te vormen voor de tegenstander. Dit zorgt voor proactief en dynamisch spel, wat aantrekkelijk is voor de fans.

Ten Hag gaf aan dat hij bij Manchester United niet op dezelfde manier speelt als bij Ajax. Hij kijkt naar de kwaliteiten van zijn spelers en voegt daar zijn ideeën aan toe. Het is een kwestie van een goede mix vinden. Ten Hag heeft eerder bij Ajax ervaren hoe het is om een team opnieuw op te bouwen na het vertrek van belangrijke spelers zoals Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.