×
Home Nieuws Livescore

Weghorst gepasseerd: Koeman ziet hem niet op EK

Weghorst gepasseerd: Koeman ziet hem niet op EK
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 7 juni 2024 00:24 uur

In de aanloop naar de oefeninterland tegen Canada kreeg Wout Weghorst een teleurstellende boodschap te verwerken. De 31-jarige spits moest een bittere pil slikken toen bondscoach Ronald Koeman aangaf dat hij geen basisspeler zal zijn voor het Nederlands Elftal tijdens het aankomende EK. Weghorst, die bekend staat om zijn doelpunten en fysieke spel, zal dus genoegen moeten nemen met een rol als invaller of stand-by speler voor Oranje.

Koeman's beslissing om Weghorst niet als basisspeler op te stellen, komt als een verrassing voor velen. De spits heeft de afgelopen seizoenen indruk gemaakt in de Bundesliga bij VfL Wolfsburg en wordt gezien als een belangrijke aanvallende optie voor het Nederlands Elftal. Echter, de bondscoach lijkt te kiezen voor andere spelers die beter passen in zijn tactische plannen voor het EK.

Voor Weghorst zal het nieuws een motivatie zijn om zich te blijven bewijzen en te strijden voor een plek in de basisopstelling van Oranje. Met zijn ervaring en doelgerichtheid kan hij alsnog een belangrijke rol spelen als invaller en zijn stempel drukken op het toernooi. De spits zal nu extra gedreven zijn om Koeman te overtuigen van zijn waarde en te laten zien dat hij onmisbaar is voor het Nederlands Elftal.