×
Home Nieuws Livescore

Premier League VAR mogelijk weg door Wolverhampton motie

Premier League VAR mogelijk weg door Wolverhampton motie
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 6 juni 2024 11:32 uur

De Engelse Premier League staat voor een cruciale beslissing omtrent het VAR-systeem, nadat Wolverhampton Wanderers een motie heeft ingediend die de toekomst van de videorefereetechnologie in twijfel trekt. De competitie heeft echter niet stilgezeten en heeft een verbeterplan opgesteld om de Engelse clubs te overtuigen vast te houden aan het gebruik van VAR. Dit plan is bedoeld om de twijfels en kritiek rondom het systeem aan te pakken en de voordelen ervan te benadrukken.

De motie van Wolverhampton Wanderers heeft de discussie over de VAR in de Premier League flink aangewakkerd. Als veertien van de twintig clubs in de hoogste Engelse competitie instemmen met het voorstel om de VAR af te schaffen, zou dit betekenen dat het systeem volgend seizoen mogelijk verdwijnt. Dit zou een ingrijpende verandering zijn voor het Engelse voetbal, waar de VAR de afgelopen jaren zowel lof als kritiek heeft ontvangen.

De Premier League heeft echter vertrouwen in de meerwaarde van de VAR en heeft daarom een gedegen verbeterplan opgesteld om de clubs te overtuigen van het belang van de technologie. Door middel van dit plan wil de competitie laten zien dat de VAR kan bijdragen aan eerlijker en consistenter besluitvorming op het veld. Het is nu aan de clubs om zich te buigen over het voorstel en een weloverwogen beslissing te nemen over de toekomst van de VAR in de Premier League.