×
Home Nieuws Livescore

Wesley Sneijder verdedigt Frenkie de Jong, maar ziet zwakte

Wesley Sneijder verdedigt Frenkie de Jong, maar ziet zwakte
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 5 juni 2024 23:24 uur

Voormalig Nederlands international Wesley Sneijder heeft zich recentelijk uitgesproken ter verdediging van Frenkie de Jong. Sneijder, die maar liefst 134 keer het Oranje shirt droeg, vindt het onterecht dat er hogere verwachtingen zijn ten aanzien van de assists en doelpunten van de middenvelder. Desondanks heeft Sneijder ook een zwakke plek opgemerkt bij de speler van FC Barcelona.

In een interview benadrukte Sneijder dat de druk op De Jong om meer doelpunten en assists te produceren niet eerlijk is. Hij gelooft dat de kwaliteiten van De Jong elders liggen en dat zijn spel niet alleen beoordeeld zou moeten worden op statistieken. Als ervaren voetballer begrijpt Sneijder de uitdagingen waarmee De Jong te maken heeft en benadrukt hij het belang van het erkennen van zijn andere sterke punten.

Ondanks zijn steun voor De Jong, identificeerde Sneijder wel een zwakke plek in het spel van de middenvelder. Hoewel hij niet in detail trad over wat deze zwakte precies inhoudt, suggereerde Sneijder dat er ruimte is voor verbetering bij De Jong. Als voormalig topspeler weet Sneijder als geen ander hoe belangrijk het is om constant te blijven groeien en ontwikkelen, en hij lijkt vastbesloten om De Jong te helpen zijn potentieel volledig te benutten.