×
Home Nieuws Livescore

Koeman kiest Verbruggen als eerste doelman, Flekken teleurgesteld

Koeman kiest Verbruggen als eerste doelman, Flekken teleurgesteld
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 5 juni 2024 15:24 uur

Ronald Koeman heeft al geruime tijd geleden de knoop doorgehakt en besloten dat Bart Verbruggen de eerste doelman van het Nederlands elftal zal zijn. De jonge keeper van Brighton and Hove Albion heeft de concurrentiestrijd gewonnen van ervaren doelwachters Mark Flekken en Justin Bijlow. Deze beslissing van de bondscoach heeft tot enige teleurstelling geleid bij Flekken en Bijlow, die gehoopt hadden op de kans om het doel te verdedigen voor Oranje.

Verbruggen, die bekend staat om zijn uitstekende reflexen en rust aan de bal, heeft Koeman weten te overtuigen met zijn sterke optredens tijdens trainingen en oefenwedstrijden. De keuze voor de jonge doelman is een gedurfde zet van de bondscoach, maar Koeman is ervan overtuigd dat Verbruggen de juiste man is om het Nederlands elftal te leiden in de komende kwalificatiewedstrijden en toernooien.

Hoewel Flekken en Bijlow teleurgesteld zijn over de beslissing, tonen zij begrip voor de keuze van Koeman. Beide keepers blijven echter vastberaden om hard te blijven werken en te strijden voor een plek onder de lat bij Oranje. De concurrentie tussen de doelmannen zal ongetwijfeld scherp blijven, wat alleen maar ten goede zal komen aan de prestaties van het Nederlands elftal.