×
Home Nieuws Livescore

Bart Verbruggen eerste doelman voor EK verrassing

Bart Verbruggen eerste doelman voor EK verrassing
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 5 juni 2024 15:00 uur

Jonge doelman Bart Verbruggen is verheugd met zijn selectie als eerste doelman voor het aankomende EK, maar geeft aan niet geheel verrast te zijn. De 19-jarige doelman heeft de voorkeur gekregen van bondscoach Ronald Koeman boven ervaren keepers Mark Flekken en Justin Bijlow. Verbruggen, die momenteel speelt bij een topclub in de Eredivisie, heeft indruk gemaakt met zijn sterke optredens en betrouwbare spel tussen de palen.

De keuze van Koeman voor Verbruggen als eerste doelman heeft voor enige opschudding gezorgd in de Nederlandse voetbalwereld. Met zijn jeugdige leeftijd en beperkte ervaring op het hoogste niveau, zal de druk op Verbruggen tijdens het EK hoog zijn. Echter, de jonge doelman staat bekend om zijn kalmte en focus onder druk, wat hem tot een veelbelovende keuze maakt voor het Nederlands elftal.

Verbruggen zelf blijft nuchter onder de situatie en is vastbesloten om zijn kans te grijpen en het vertrouwen van Koeman waar te maken. Met zijn talent en gedrevenheid hoopt de jonge doelman een belangrijke rol te spelen in het succes van Oranje op het aankomende EK. De selectie van Verbruggen als eerste doelman laat zien dat Koeman bereid is om te vertrouwen op jong talent en vernieuwing binnen het Nederlands elftal.