×
Home Nieuws Livescore

Bart Verbruggen eerste keus keeper Nederlands elftal EK

Bart Verbruggen eerste keus keeper Nederlands elftal EK
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 5 juni 2024 14:16 uur

Tijdens een persconferentie heeft bondscoach Ronald Koeman aangekondigd dat Bart Verbruggen de eerste doelman zal zijn voor het Nederlands elftal tijdens het komende EK. Met zijn 21 jaar is Verbruggen een opvallende keuze boven ervaren keepers zoals Mark Flekken en Justin Bijlow. Koeman benadrukte het vertrouwen dat hij heeft in de jonge doelman en gelooft dat Verbruggen klaar is om de verantwoordelijkheid op zich te nemen in het belangrijke toernooi.

Verbruggen, die momenteel speelt voor een topclub in de Eredivisie, heeft de afgelopen maanden indruk gemaakt met zijn sterke optredens en consistente prestaties. Zijn snelle reflexen en uitstekende positionering hebben hem in de kijker van de bondscoach gebracht, die gelooft dat Verbruggen de potentie heeft om een sleutelspeler te worden voor het Nederlands elftal.

De beslissing om Verbruggen te benoemen tot de nummer één keeper voor het EK heeft tot enige verrassing geleid onder fans en experts, gezien de concurrentie van ervaren doelmannen. Echter, Koeman is vastberaden in zijn keuze en is ervan overtuigd dat Verbruggen de juiste persoon is om het doel van Oranje te verdedigen tijdens het prestigieuze toernooi. De jonge doelman zal nu de kans krijgen om zijn talent en potentieel te tonen op het internationale podium en zijn stempel te drukken op het succes van het Nederlands elftal.