×
Home Livescore

Marten de Roon mist EK: hard gelag voor Oranje

Marten de Roon mist EK: hard gelag voor Oranje
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 5 juni 2024 12:08 uur

Marten de Roon zal het Europees Kampioenschap van het Nederlands Elftal aan zich voorbij moeten laten gaan, wat voor de 33-jarige middenvelder van Atalanta Bergamo een zware teleurstelling is. De Roon nam zelf het moedige besluit om bondscoach Ronald Koeman persoonlijk op de hoogte te stellen van zijn afwezigheid op het toernooi. De controleur, die een belangrijke rol speelt in het Italiaanse clubteam, zal dus niet de kans krijgen om zijn kunsten te vertonen in het Oranje-shirt tijdens het EK.

Het gemis van De Roon zal een aderlating zijn voor het Nederlands Elftal, aangezien hij bekend staat om zijn sterke verdedigende kwaliteiten en zijn vermogen om het middenveld te controleren. Zijn afwezigheid zal een uitdaging vormen voor bondscoach Koeman, die nu op zoek zal moeten naar alternatieven om het gemis van De Roon op te vangen. De middenvelder zelf zal ongetwijfeld teleurgesteld zijn dat hij niet de kans krijgt om zijn land te vertegenwoordigen op het prestigieuze toernooi.

Desondanks zal De Roon ongetwijfeld blijven strijden voor zijn plek in het Nederlands Elftal en hopen op nieuwe kansen in de toekomst. Zijn professionaliteit en toewijding zullen hem helpen om deze tegenslag te boven te komen en sterker terug te komen. Voor nu zal hij zich moeten richten op zijn clubverplichtingen bij Atalanta Bergamo en blijven werken aan zijn prestaties om wellicht in de toekomst weer deel uit te maken van het Oranje-team.