×
Home Nieuws Livescore

Doldwaze actie Ruth Kipoyi zorgt voor chaos Congo-Marokko

Doldwaze actie Ruth Kipoyi zorgt voor chaos Congo-Marokko
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 5 juni 2024 09:16 uur

De vriendschappelijke oefenwedstrijd tussen Congo en Marokko nam maandagavond een onverwachte wending door een opmerkelijke actie van Ruth Kipoyi. De 26-jarige voetbalster, die uitkomt voor Galatasaray en het nationale team van Congo, kreeg een rode kaart vanwege een overtreding. Echter, in plaats van de beslissing te accepteren, verloor Kipoyi haar zelfbeheersing volledig.

Na het ontvangen van de rode kaart ging Ruth Kipoyi door het lint en escaleerde de situatie snel. Tot verbijstering van het publiek en de spelers op het veld, deelde Kipoyi een harde klap uit aan een speelster van het Marokkaanse team, waardoor deze ten val kwam. De scheidsrechter en medespelers probeerden de gemoederen te bedaren, maar de schokkende gebeurtenis zorgde voor chaos en commotie op het veld.

De actie van Ruth Kipoyi zorgde voor verontwaardiging en verontwaardiging bij zowel de spelers als de toeschouwers. Het incident benadrukt het belang van sportiviteit en respect binnen het voetbal en roept vragen op over de discipline en mentaliteit van spelers in het hedendaagse voetbal. De autoriteiten zullen naar verwachting de zaak onderzoeken en passende maatregelen nemen om dergelijk wangedrag in de toekomst te voorkomen.