×
Home Nieuws Livescore

Sportpsychologe Annemieke Griffin-Zijerveld verdedigt Hedwiges Maduro na uitspraken

Sportpsychologe Annemieke Griffin-Zijerveld verdedigt Hedwiges Maduro na uitspraken
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 5 juni 2024 08:08 uur

Sportpsychologe Annemieke Griffin-Zijerveld heeft onlangs een turbulente periode doorgemaakt nadat ze controversiële uitspraken deed over Ajax onder leiding van trainer Maurice Steijn. In een openhartig interview met De Volkskrant heeft Griffin-Zijerveld gesproken over de impact van haar woorden en heeft ze zich fel verdedigd ten gunste van voormalig Ajax-speler Hedwiges Maduro.

De sportpsychologe kwam in het oog van de storm terecht nadat ze kritiek uitte op de werkwijze van Ajax onder Steijn, wat leidde tot een golf van reacties en discussies binnen de voetbalwereld. Griffin-Zijerveld heeft nu toegegeven dat de nasleep van haar uitspraken haar diep heeft geraakt en dat ze niet had verwacht dat haar woorden zoveel ophef zouden veroorzaken.

Desondanks blijft Griffin-Zijerveld achter haar standpunt staan en benadrukt ze dat haar kritiek niet persoonlijk gericht was op Steijn of de spelers van Ajax, maar eerder op bepaalde aspecten van de teamdynamiek en prestatiecultuur. Ze benadrukt ook dat haar intentie altijd is geweest om bij te dragen aan de verbetering van mentale aspecten binnen de sport, en dat haar uitspraken in dat kader moeten worden gezien.

In het interview heeft Griffin-Zijerveld ook uitgebreid gesproken over haar steun voor Hedwiges Maduro, die volgens haar onterecht onder vuur is komen te liggen in de nasleep van haar uitspraken. Ze prijst Maduro als een voorbeeldige professional en benadrukt zijn mentale veerkracht en toewijding aan zijn vak. Griffin-Zijerveld hoopt dat met dit interview de rust kan terugkeren en dat de focus weer kan komen te liggen op de sportieve prestaties van Ajax en haar spelers.