×
Home Nieuws Livescore

Vlaar adviseert verdedigers: geef Lewandowski een tik bij aftrap

Vlaar adviseert verdedigers: geef Lewandowski een tik bij aftrap
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 4 juni 2024 22:48 uur

In aanloop naar het cruciale EK-duel tussen het Nederlands elftal en Polen, heeft voormalig verdediger Ron Vlaar een opmerkelijke tip gegeven aan de verdedigers van Oranje. De oud-stopper suggereert dat het effectief kan zijn om de spits van Polen, Robert Lewandowski, in het begin van de wedstrijd een stevige tik te geven. Vlaar, die bekend staat om zijn harde en fysieke speelstijl, gelooft dat het intimideren van de sterspeler van FC Barcelona een manier kan zijn om hem uit zijn spel te halen.

De suggestie van Vlaar heeft tot verdeelde reacties geleid binnen de Nederlandse voetbalwereld. Sommigen vinden het een slimme tactiek om een speler van het kaliber Lewandowski te ontregelen, terwijl anderen juist kritiek uiten op het aanmoedigen van onsportief gedrag. Bondscoach Frank de Boer heeft nog niet gereageerd op de opvallende tip van Vlaar, maar het is duidelijk dat de discussie over de grens tussen fair play en fysieke strijd in het voetbal weer is aangewakkerd.

Met het EK-duel tegen Polen in het vooruitzicht, zal het interessant zijn om te zien of de verdedigers van Oranje daadwerkelijk de raad van Ron Vlaar zullen opvolgen. Lewandowski staat bekend om zijn doelpuntenproductie en gevaar voor elke verdediging, dus het is begrijpelijk dat er gezocht wordt naar manieren om hem af te stoppen. Of het geven van een tik in de beginfase van de wedstrijd daarbij zal helpen, zal moeten blijken op het moment suprême.